Průvodce světem kamer 2. část – Nejsilnější hráči na trhu

Podíváme na některé z našich oblíbených výrobců kamer na trhu a porovnáme jejich hlavní rozdíly. Všechny tyto značky nabízejí širokou škálu kamer pro různé účely a potřeby, ale jak se liší v kvalitě obrazu, funkčnosti, ceně a spolehlivosti?  

Geutebrueck je německá společnost, která se specializuje na profesionální řešení pro video dohled a analýzu. Jejich IP kamery jsou vysoce kvalitní, spolehlivé a bezpečné. Nabízejí širokou škálu produktů pro průmyslové zóny, dopravu, banky nebo veřejná místa. Lze je integrovat s různými systémy třetích stran. Kamery Geutebrueck patří mezi nejdražší na trhu, ale zároveň poskytují vynikající výkon a nekompromisní kvalitu. 

Bosch je další německá značka, která je známá svou kvalitou a inovacemi v oblasti IP kamer. Kamery jsou navrženy tak, aby byly energeticky úsporné a snadno integrovatelné s dalšími systémy. Jsou cenově dostupnější než kamery Geutebrueck, ale stále patří mezi dražší značky na trhu. 

AXIS je švédská společnost, která je považována za jednoho z průkopníků v oblasti IP kamer. Jejich IP kamery jsou známé pro svůj inovativní design, vysoký výkon a snadnou instalaci. Kamery AXIS jsou také velmi kvalitní a spolehlivé a mají nižší cenu než kamery Geutebrueck. 

Milesight je čínská společnost, která se zaměřuje na vývoj a výrobu inteligentních IP kamer. Jejich IP kamery jsou vybaveny pokročilými funkcemi, jako je rozpoznávání SPZ, počítání osob, detekce pohybu a rozpoznávání obličeje. Kamery Milesight jsou cenově dostupné a nabízejí dobrý poměr cena/výkon. 

Hikvision je největší světový výrobce IP kamer a dalších bezpečnostních produktů. Jejich IP kamery jsou určeny pro široké spektrum instalací od domácího použití po velké projekty. Kamery jsou cenově dostupné a jejich instalace není náročná. Nevýhodou je nižší kvalita materiálů a zpracování a možné problémy s kompatibilitou a bezpečností. 

Dahua je čínská značka, která se zaměřuje na nabízení širokého spektra IP kamer pro různé potřeby a rozpočty. Dahua kamery jsou cenově opět velmi příznivé. Nevýhody jsou stejné jako u výše zmíněné značky Hikvision. Rozdíl mezi výrobci Hikvision a Dahua spočívá hlavně v technických parametrech, jako je velikost senzoru, rozsah objektivu a podpora protokolů. Hikvision nabízí širší výběr objektivů, zatímco Dahua má lepší schopnost zachytit obrazy za slabého osvětlení. 

Minolta je tradiční japonská značka, která se proslavila především v oblasti fotoaparátů a optiky. Pokud hledáte IP kameru s vynikající optikou, designem a snadnou instalací, můžete zvolit IP kameru značky Minolta. 

TP-Link je populární značka síťových zařízení čínského výrobce, která se v poslední době zaměřuje také na chytrou domácnost a nabízí i řadu IP kamer. Kamery jsou cenově dostupné, jednoduché na instalaci, snadno se ovládají pomocí mobilní aplikace a jsou kompatibilní s Google Assistant a Amazon Alexa. 

Ezviz je relativně nová značka na trhu IP kamer, která patří pod společnost Hikvision. Ezviz kamery jsou vhodné především pro domácnost, se zaměřením na jednoduchost a cenovou dostupnost svých produktů. Jsou uživatelsky velmi přívětivé mají dobré rozlišení, noční vidění, aktivní ochranu proti vetřelcům a integraci s chytrými domácími asistenty. Stejně tak má svou odnož domácích kamer také Dahua. Značku najdete na trhu pod označením Imou.

Foscam je také čínská značka specializující se na bezpečnostní kamery již od roku 2007 a je jedním z průkopníků v oblasti IP kamer. Foscam kamery jsou robustní, kvalitní a spolehlivé, vyznačují se vysokou kvalitou obrazu, která je srovnatelná s některými dražšími značkami. Nevýhodou je, že některé kamery vyžadují dodatečné příslušenství pro napájení nebo připojení k internetu. Také zákaznická podpora není vždy dostupná nebo spolehlivá, ale to platí i pro jiné, ne tak známé značky na trhu. 

Z porovnání vyplývá, že každá značka má své silné i slabé stránky a že výběr kamery závisí na vašich preferencích a požadavcích.  

Na celosvětovém trhu se očekává, že v následujících letech IP kamery budou mít vysokou poptávku a dynamický růst. Některé z faktorů, které podporují tento trend, jsou: 

zvyšující se potřeba zabezpečení a prevence kriminality v různých oblastech, jako jsou domy, kanceláře, veřejná místa nebo doprava,

rozvoj technologií umožňujících snadnou instalaci, ovládání a přístup k IP kamerám prostřednictvím mobilních zařízení nebo cloudu,

snížení nákladů na IP kamery a jejich provoz díky pokroku v oblasti výroby, úspory energie a komprese dat,

– zvyšující se poptávka po inteligentních IP kamerách, které dokážou analyzovat obraz a poskytovat užitečné informace pro různé aplikace, jako je rozpoznávání tváří, detekce pohybu nebo počítání osob. 

IP kamery jsou tedy jednou z klíčových technologií pro budoucnost digitálního světa. Jejich vývoj přináší nové možnosti pro zlepšení kvality života, efektivity práce a ochrany majetku a osob. 

Autorem článku je Petr Š., technik

O nás

Jsme týmem expertů v oblasti bezpečnosti a ochrany. Naší prací je chránit naše klienty před různými formami kybernetických a jiných útoků, zabývat se identifikací rizik a tvorbou bezpečnostních opatření, která zajistí bezpečné prostředí a minimalizují možné škody.

Naše práce spočívá v monitorování různých bezpečnostních hrozeb a vytváření preventivních opatření, která minimalizují rizika škod a přispívají k celkovému zlepšení prostředí ve společnosti.

+420 737 353 737

info@premiumsystems.cz

Co by vás ještě mohlo zajímat

Jak se nespálit při výběru zaměstnanců

Jak u vás probíhá výběr zaměstnanců? Dokážete v průběhu hodinového rozhovoru získat úplný obraz o kandidátovi? Troufáme si říct, že určitě odhalíte hodně věcí, ale zjistit pravou podstatu toho, jestli je uchazeč „ideální“, často vyžaduje daleko hlubší pohled než...

číst více

Co je Disaster Recovery Plan a jak jej psát?

Disaster Recovery Plan (DRP), neboli Plán obnovy po havárii je strategický dokument popisující cestu k co nejrychlejšímu obnovení práce po neplánovaném incidentu, který narušil běžné fungování společnosti. V tomto článku se dozvíte, jak postupujeme při tvorbě DRP a co...

číst více