Kam se zabezpečovací systémy posunuly

Náš hlavní partner a dodavatel systému elektronického zabezpečení objektů a areálů ve své aktuální kampani tvrdí, že Češi stále nedostatečně chrání svá obydlí před vnějšími útoky.  

Technické možnosti zabezpečovacích a kamerových systémů se již natolik osvědčily, že jejich opodstatnění v ochraně objektů a areálů již nikdo nezpochybňuje. U nám zadaných požadavků je zřejmý trend bezdrátových systémů, kdy montážní a uživatelský komfort převážil technické výhody systémů propojených dráty. V porovnání se situací před 10 lety jsou velkou přidanou hodnotou mobilní aplikace, nabízející online náhledy na zastřežené oblasti, automatická upozornění nebo třeba dálkové nastavování čidel a ovládání připojených komponentů. 

Začínáme již pracovat s instalacemi bezdrátových kamer, u kterých se výdrž baterie pohybuje až kolem půl roku. V jednodušších případech se již dokážeme vyhnout nákupu nahrávacího zařízení, které můžeme nahradit kamerami s nahráváním na integrovanou SD kartu. Díky těmto zjednodušením je možné dům nebo třeba chatu zabezpečit v řádu několika hodin. 

Když už jednou zabezpečovací systém máte, lze na něm jednoduše stavět další rozšíření. Tím mohou být elektronické zámky, chytré zásuvky nebo třeba využití magnetických čidel pro kontrolu otevření trezorů či jiných klíčových míst.

A ceny? U základního, ale kvalitního zabezpečení bytu to může být částka kolem 18 tisíc, vč. DPH. Průměrná cena zabezpečení rodinného domu bez kamer bývá přibližně 35 tis., s kamerami a dalšími technickými doplňky, jako chytré zásuvky, detektory úniku kouře, vody pak kolem 100 tis..   

A pokud někdo elektroniku zásadně odmítá, doporučíme staletími osvědčenou variantu – cvičeného psa.   

O nás

Jsme týmem expertů v oblasti bezpečnosti a ochrany. Naší prací je chránit naše klienty před různými formami kybernetických a jiných útoků, zabývat se identifikací rizik a tvorbou bezpečnostních opatření, která zajistí bezpečné prostředí a minimalizují možné škody.

Naše práce spočívá v monitorování různých bezpečnostních hrozeb a vytváření preventivních opatření, která minimalizují rizika škod a přispívají k celkovému zlepšení prostředí ve společnosti.

+420 737 353 737

info@premiumsystems.cz

Co by vás ještě mohlo zajímat

Co je Disaster Recovery Plan a jak jej psát?

Disaster Recovery Plan (DRP), neboli Plán obnovy po havárii je strategický dokument popisující cestu k co nejrychlejšímu obnovení práce po neplánovaném incidentu, který narušil běžné fungování společnosti. V tomto článku se dozvíte, jak postupujeme při tvorbě DRP a co...

číst více