Proč dát věci do pořádku

Letos jsme dostali od jedné známé projekční kanceláře zadání, okamžitě převzít IT po bývalém externím IT správci. Čekali jsme běžnou práci, obvyklou například v situacích konfliktu mezi dodavatelem IT supportu a klientem. 

Jenže jsme se na místě dozvěděli, že majitel IT firmy a architekt IT infrastruktury v jedné osobě, náhle zemřel po běžném sportovním výkonu.

Výchozí situace tak byla poměrně komplikovaná, přístupy a hesla nikde, informace k architektuře jen zběžné a povrchní. 

Ještě smutnější byl ale rozhovor s pozůstalou manželkou, která se postupně dovídala, že původně prosperující IT firma, bez informací o nehmotném majetku firmy a jejím know-how,  teď vlastně nemá žádnou hodnotu. 

Naše doporučení tak zní, podstatná hesla a přístupy má mít vždy u sebe pod kontrolou majitel firmy  nebo jiná odpovědná osoba. Navrhujeme také mít pro obdobné situace vytvořený krizový, neboli disaster plán. 

A v zájmu každého majitele firmy je mít vytvořené hodnoty strukturovaně popsány tak, aby po něm bylo co převzít.      

O nás

Jsme týmem expertů v oblasti bezpečnosti a ochrany. Naší prací je chránit naše klienty před různými formami kybernetických a jiných útoků, zabývat se identifikací rizik a tvorbou bezpečnostních opatření, která zajistí bezpečné prostředí a minimalizují možné škody.

Naše práce spočívá v monitorování různých bezpečnostních hrozeb a vytváření preventivních opatření, která minimalizují rizika škod a přispívají k celkovému zlepšení prostředí ve společnosti.

+420 737 353 737

info@premiumsystems.cz

Co by vás ještě mohlo zajímat

Co je Disaster Recovery Plan a jak jej psát?

Disaster Recovery Plan (DRP), neboli Plán obnovy po havárii je strategický dokument popisující cestu k co nejrychlejšímu obnovení práce po neplánovaném incidentu, který narušil běžné fungování společnosti. V tomto článku se dozvíte, jak postupujeme při tvorbě DRP a co...

číst více