AJAX MONTÁŽ „Zvládne to i holka?“

Když šéf poprvé přišel celý nadšený z nové designové zabezpečovačky, která navíc nepotřebuje natahovat kabely, měla jsem trochu obavy, co se z toho vyklube. Rovnou jsem si do vyhledávače hodila hesla “AJAX – BEDO – ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉM”. Jako první mě zaujaly pěkné a přehledné stránky. Pomalu jsem koukala na jednotlivé prvky a už na první pohled jsem musela uznat, že se jedná o hezké a elegantní kousky. V hlavě už mi běžely možnosti, kde by se dal tento zabezpečovací systém bez obav využít. Například u náročných zákazníků, kteří mají nové kanceláře v centru města nebo třeba baráčky na samotě.

Další šok přišel, když mi na poradě oznámili, že takovou montáž zvládnu klidně sama. Nejdříve jsem to brala jako dobrý vtip, ale šéf se nesmál. Začala jsem si tedy zjišťovat hlubší informace jak o jednotlivých čidlech, HUBech a ovládacích prvcích, tak o samotné instalaci a konfiguraci systému. Musela jsem uznat, že to asi opravdu půjde a objednali jsme si startovací balíček, který obsahuje základní potřebné prvky, kterými jsou HUB, PIR čidlo, magnetické čidlo a klíčenku na ovládání. Když balíček dorazil, připadala jsem si jako malé dítě v hračkářství, všechno jsem si chtěla hned vyzkoušet. Stáhla jsem si aplikaci BEDO Ajax, která je v českém jazyce a začala s nastavováním HUBU. Přidala jsem si čidla, vytvářela místnosti, pozívala uživatele. Všechno bylo velmi intuitivní a bez zbytečných složitostí.

Za chvíli přišla na řadu první ostrá instalace bez kolegů instalačních techniků, taková moje zkouška ohněm. Při návštěvě objektu jsem totiž zjistila, že to bude se vším všudy, potřebovat budeme HUB, pohybová čidla, klávesnice, sirény, kamery, napojení na pult centralizované ochrany atd. Majitelé objektu byli pravděpodobně překvapení, že zabezpečovací systém budeme instalovat přímo my, pod mým vedením. Byli zvyklí na dělníky v montérkách, ale snad jsme jim tím udělali radost. Připravili jsme společně návrh zabezpečení a objednali zboží.

Objednávka dorazila do druhého dne a my jsme vyrazili instalovat. Kromě vrtačky a žebříku jsme nemuseli na nic jiného myslet, protože je vše přibaleno u jednotlivých zařízení. Začali jsme s nastavováním HUBU a postupně přidávali místnosti a ostatní prvky, vše hezky šlapalo a my měli za chvíli hotovo. Jelikož se netahají žádné kabely, neměli jsme po sobě skoro co uklízet. Napojení kamer a pultu proběhlo také bez problémů.

Po vysvětlení a ukázání Ajaxu majiteli objektu, jsme mu předali administrátorská oprávnění do aplikace a on je tak jediným, kdo má do systému přístup a rozhoduje o něm.

Myslím, že jsme odvedli dobrou práci a věřím, že je klient také spokojen.

Pavla Tkáčová

bezpečnostní specialista

O nás

Jsme týmem expertů v oblasti bezpečnosti a ochrany. Naší prací je chránit naše klienty před různými formami kybernetických a jiných útoků, zabývat se identifikací rizik a tvorbou bezpečnostních opatření, která zajistí bezpečné prostředí a minimalizují možné škody.

Naše práce spočívá v monitorování různých bezpečnostních hrozeb a vytváření preventivních opatření, která minimalizují rizika škod a přispívají k celkovému zlepšení prostředí ve společnosti.

+420 737 353 737

info@premiumsystems.cz

Co by vás ještě mohlo zajímat

Co je Disaster Recovery Plan a jak jej psát?

Disaster Recovery Plan (DRP), neboli Plán obnovy po havárii je strategický dokument popisující cestu k co nejrychlejšímu obnovení práce po neplánovaném incidentu, který narušil běžné fungování společnosti. V tomto článku se dozvíte, jak postupujeme při tvorbě DRP a co...

číst více